Instruktör

          Näst efter min man är musik och dans min passion! Jag började dansa balett som fyraåring och som tonåring började jag dansa jazzbalett och showdans. Sedan blev det ut på dansställena i Malmö där det var mogendans som gällde.

Det var på Lida countryfestival år 1991 som jag såg och provade på linedance för första gången och sedan var jag fast! Efter att ha jagat runt efter något ställe där man lärde ut linedance såg jag en annons om en sommarkurs i linedance på Granhyddan i Beddingestrand. Efter den ville jag såklart fortsätta så det blev till att jaga vidare efter andra ställen att dansa linedance på. Kurser drogs igång på puben Stopet i Skurup och 1996 startade The Country Line Dancing Team med dans i bland annat i Skurups Folket Park. Där agerade jag hjälpinstruktör en tid innan instruktörsutbildningen.


År 2000 var jag med att starta Y’town Linedancers i Ystad där jag var aktiv instruktör fram till 2008. Min man och jag flyttade till Hörby och det ledde till att jag halkade in som instruktör i Ring Lake Linedancers. Då jag beslöt mig för att starta egen verksamhet blev vårterminen 2014 min sista som instruktör där.


Jag har gått instruktörsutbildningar innefattande pedagogik, dansteknik, terminologi samt musikförståelse för SWDA, Zuzana & Nicholas Cort och Niels Poulsen. Några tävlingar har jag också hunnit med: Nordisk tävling i Malmö, Europeisk tävling i Gävle och Fun Competition i Perstorp, skoj men det var några år sedan nu.


Dans och musik är något av det härligaste som finns! Att få lära ut och dansa tillsammans med goa glada och trevliga människor är det jag ser fram emot hos Absolute Linedancers.


Jane Nilsson

Linedanceinstruktör

Copyright © 2014 Absolute Linedancers All rights reserved.